Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 2 nap, 16 óra .
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com
  • csabap: Válasz guest 9250-nek: a nagyobb kiőrlésű fajtáknál alkalmazott eljárás a lisztes szórás. Ezen kenyerek héja összefüggőbb, nem cserepes. A fehér kenyérnél függ a technológiai művelettől(kézi, gépies)
  • marcsi: Élelmiszertechnológus végzettséggel és pék-cukrász végzettséggel állást keresek Budapsten. + 36 30 676 285 vagy e- mail: tatarmaria2@gmail.com



Galéria

Szaklap

Kormányrendelet a gyakorlati képzési normatívák új mértékéről
2012. Szeptember 02. Vasárnap, 12:26

 

altA Magyar Közlöny 2012 évi 114. számában jelent meg a 240/2012. (VIII. 30.) Kormányrendelet, amely a gyakorlati képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásánál figyelembe vehető gyakorlati képzési normatívák mértékéről és a csökkentő tétel számításáról szóló 280/2011. (XII. 20.) Korm. rendeletet módosítja. A rendelet 2012. szeptember 1. napján lépett hatályba.

 

A gyakorlati képzés költségeinek a szakképzési hozzájárulás terhére történő elszámolásánál figyelembe vehető gyakorlati képzési normatívák mértéke és a csökkentő tétel éves összege – ha a tanulószerződés hatálya a tárgyév teljes időtartamára fennáll – tanulónként az alapnormatíva összegének és a tanulószerződésben megnevezett szakképesítéshez tartozó,

·         a 2013/2014-es tanév kezdetéig a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény alapján indított szakképzés esetében az 1. mellékletben,

·         a 2013/2014-es tanév kezdetétől a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény alapján indított szakképzés esetében a 2. mellékletben meghatározott szakképesítésenkénti súlyszorzó szorzata.

 

A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény hatálya alá tartozó államilag elismert szakképesítések súlyszorzói (1.sz. melléklet részlet)

 

A

B

C

D

Sorszám

Szakképesítés

azonosító száma

Szakképesítés

megnevezése

Szakképesítésenkénti

súlyszorzó

99

33 811 01 1000 00 00

Cukrász

1,5028

142

54 541 01 0010 54 05

Élelmiszer-higiénikus

1,3688

143

54 521 05 0010 54 01

Élelmiszeripari gépésztechnikus

1,2319

 

144

54 521 05 0100 33 01

Élelmiszeripari gépszerelő, karbantartó

 

1,5028

145

54 524 01 0100 31 02

Élelmiszeripari laboráns

0,9315

 

146

55 621 01 0010 55 03

Élelmiszeripari menedzser

0,7290

 

147

147. 54 524 01 0100 31 03

Élelmiszeripari mikrobiológiai laboráns

0,9315

148

54 524 01 0010 54 03

Élelmiszerminősítő laboratóriumi technikus”

1,0247

290

33 541 04 0100 21 01

Gyorspékségi sütő és eladó

1,0800

380

33 541 01 0100 31 04

Keksz- és ostyagyártó

1,3776

507

33 541 05 0100 21 01

Mézeskalács-készítő

1,3068

587

33 541 04 0000 00 00

Pék

1,5057

588

33 541 05 1000 00 00

Pék-cukrász

1,5057

632

54 541 01 0010 54 09

Sütő- és cukrászipari technikus

1,3688

633

33 541 04 0100 21 02

Sütőipari munkás

1,3068

 

649

33 541 04 0100 21 03

Száraztésztagyártó

1,3068

A szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény hatálya alá tartozó államilag elismert szakképesítések súlyszorzói (2.sz. melléklet részlet)

 

 

A

B

C

D

Sorszám

Szakképesítés

azonosító száma

Szakképesítés

megnevezése

Szakképesítésenkénti

súlyszorzó

77

5454101

Élelmiszeripari analitikus technikus

1,3688

78

5452101

Élelmiszeripari gépésztechnikus

1,2319

79

3154103

Élelmiszeripari laboráns

1,3776

80

3454102

Élelmiszeripari szakmunkás

1,5028

81

5454102

Élelmiszeripari technikus

1,0781

257

2121502

Mézeskalács-készítő

1,3068

302

3454104

Pék

1,5057

327

5554106

Sütő- és cukrászipari szaktechnikus

1,5057

328

2154102

Sütőipari és gyorspékségi munkás

1,3662

 

Mellékeljük a a 240/2012. (VIII. 30.) Kormányrendelet mellékletei nélkül.

A szakmánkat közvetlenül érintő szakképesítéseken kívüli szakmákkal kapcsolatban a Magyar Közlöny 2012 évi 114. számát is mellékeljük.

 


 
Webdesign: IRQ